top of page
W2F Terrazzo.png

Jedinstveni. Dragocjeni. 

 

Wall2Floor Terrazzo, mineralni tankoslojni

sustav sa Murano kristalnim staklom

novacolor®.png
IMG_1129.jpeg

Wall2Floor TERRAZZO

Wall2Floor Terrazzo dio je Wall2Floor asortimana, koji omogućava oblaganje horizontalnih površina prateći najnovije trendove u arhitekturi.

Wall2Floor Terrazo osmišljen je u suradnji sa konzorcijem Promovetro iz Murana a nudi reinterpretaciju u modernom pogledu Venecijanskog terrazza. Ono što čini ovaj sustav jedinstvenim i neponovljivim je obogaćivanje dragocjenim i profinjenim materijalima kao što su Murano cotisso kristali i Carrara mramor.

Murano staklo u Venecijanskoj lokalnoj zajednici

Murano staklo svjetski je poznato, a izrada je cijenjena kao visoko zanatsko umijeće koje karakterizira Veneciju i njezino zaleđe više od tisuću godina. Osim veličanstvenih proizvoda u mnoštvu boja i najkreativnijih oblika, Murano radionice također proizvode i Cotisso kristale koji su oduvijek bili potrebni za venecijanske terrazzo pločice, podove sastavljene od vapna, fino posuđe šarenog mramora i staklenih granula što ga čini izdržljivim proizvodom velike elegancije. Danas, primjena novih tehnika nudi funkcionalan proizvod koji je vrlo privlačan za dizajnere interijera.

Venecijanski terrazzo kroz povijest

Terrazzo u venecijanskom stilu sa svojim bojama i toplim sjajem kojemu se divi na izložen svjetlu, prepoznatljiv je znak Venecije na isti način kao Tizian crvena ili mozaici Torcella.

Venecijanski teraco može se usporediti s mozaičkom umjetnošću, toliko da se smatra bratom podnog mozaika koji krasi podove bazilike Svetog Marka i Santa Maria Assunta na otoku Torcello.

 

W2F_terrazzo2.jpg

Wall2Floor Terrazzo izvedba

Wall2Floor Terrazzo je kombinacija posebno modificirane smjese cementa, mramornog kamena i murano stakla. Aplicira se u debljni od 10-12 mm koji se nakon min. 72 sata počinje brusiti i polirati. 

Sustav može biti završno poliran do sjaja te se zaštićuje posebnim impregnacijama koje sprećavajau upojnost podloge. Također kao alternativa, sustav se može polirati do faze bez vidljivih zbakova brušenja te se nakon toga impregnira i lakira lakovima u sjajnoj ili satine varijanti. Ta izvedba daje veću sigurnost kod upojnosti podloge i svakako je preporučljliva.

Kombinirati možemo 6 različitih boja odnosno različitih vrsta murano stakla. Osnova je uvijek bijela sa carrara mramornim agregatom i posebno modificiranim cemetnom.

Murano staklo dolazi u sljedećim nijansama: AQUAMARINE, BLU, VERDE, TOPAZIO, GRIGIO i AMETISTA.

 

IMG_1132.jpeg
629639adbe7ea04ad9759036.jpeg
mct_9_edited.jpg

GALERIJA RADOVA

Iztražite našu galeriju radova

WALL2FLOOR TERRAZZO (7).jpg
bottom of page